Direktlänk till inlägg 26 mars 2009

de kallar mig den vilda rosen

Av Sara Eliasson - 26 mars 2009 14:39

ursäkta min besatthet men jag är en sån här typ som inte kan släppa taget om ett ämmne när jag väl fått det i huvudet.


bevsningsföremål A - jag låg i 4 timmar utan att kunna sova när jag fått reda på att Breaking Dawn existerade.


jag har fått en gammal låt på hjärnan, iofs så har jag alltid en låt på hjärnan men eftersom jag är facinerad av allt som heter mord, och nu ska jag upprepa för alla som läser det här. jag är inte, jag uppreppar INTE facinerad av själva morden. vem som helst kan ta en mattkniv och sprätta upp någon från navel till näsa.

nej. det som jag är intrresserad av är vad som driver dessa människor till att göra det och då sorterar jag snabbt bort alla som dödar för pengar, svartsjuka och makt och sådant annat som får mig att gäspa. nu snackar vi de riktiga snubbarna som inte nöjer sig med att döda sin farbror för att ta över familjeföretaget( ett exempel okej?) utan verkligen är helt besatt av vad de håller på med.

men till fallet. nu kommer vi till låten.


Nick Cave and Kylie Minoe -  Where The Wild Roses Grow


vet inte varför verkligen men jag kan inte sluta lyssna på den.

blev facinerad över känlsan som den ger mig och var därför tvungen att ta reda på mer om den innan jag kunde få ro, jag är verkligen tvungen annars tänker inte jag på något annat.

men iaf sä är tydligen låten inspererad av en folklåt som heter

''The Willow Garden'' eller "Rose Connely"

om jag har fattat det rätt så ska det tydligen handla om pengar i orginal´låten men då måste jag säga att jag inte har hört den utan bara läst texten.



''I drew my sabre through her
It was a bloody knife
I threw her in the river
It was a dreadful sight
My father often told me
That money would set me free
If I did murder that dear little girl
Whose name was Rose Connely''


en bit av texten för att styrka mitt argument om att det skulla handla om pengar men då kan jag inte påstå att jag är bra på att tolka dolda undermeningar i det engelsa språket och vanligtvis skulle det här inte intressera mig, som jag sa, de som dödar för pengar blir snabbt bortspolad i min hjärna men nu var det ju så att Nick Cave som ska ha skrivit låten blivigt insperard av just den ovanstående låten till den som jag har varit smått besatt av de senaste dagarna.


I ''were the wild roses grow'' så säg budskapet vara att Kylie Minogue's figur som heter Eliza Day inte förstå varför ingen kommer i håg hennes namn utan bara yttrar henne till den vilda rosen. och man fattar att hon redan är död.

hela videon utespelar sig precis efter Nick Cave har dödat henne och typ bara stirrar på henne.

Anledningen till hennes död ska tydligen vara att Nick Caves figur är rent sagt en stalker från början  i min mening och sedan som alla andra knäppa människor blivigt besatt av hennes skönhet och dödat henne för att bevara skönheten i sitt minne innan han antaligen drar vidare och dödar en till snygg brud.

låter det inte logiskt? jaså? I mina öron låter det som en fullt normal teori.

och innan ni tycker att jag är galen och slutar läsa om du inte redan sluta läsa så hear me out will ya?

de flesta är ju rädda för att dö eller hur? men den största räddslan är nog inte att dö egentilgen om vi tänker efter, utan det är att vi förlorar våran skönhet, vi blommar för ett kort stund och sedan så blir vi grå och tynar bort till en skugga av det vi brukade vara.

jag tänker inte ens bevisa att jag har rätt på den punkten. slå bara på TV:en och stirra på alla reklamer om Anti- Age cream som snabbt reducerar synliga linjer i ansiktet, nya hårfärgen täcker grått hår perfekt!

se. jag sa ju att jag hade rätt. se bara genom raderna folk.

det är därför vampyrkulturen är så pass hyllad i dag som den aldrig varit förut, alla ser de bleka vackra ansiktena som kommer att leva för evigt och det största och bästa anledningen, de stannar unga förevigt.

jag vet att jag hoppar från ämmne till ämmne men jag lovar att jag har en anldning till allt i slutändan.

förr så var vamprer varken vackra eller unga. hell första Dracula ( som jag har läst btw) så är ju faktiskt Dracula en gammal man med vitt hår och ondskefullt uteseende, skulle du vilja vara med en ondskefull gubbe i evigheten? I dont think so....

och jag måste bara få säga en sak till om Dracula, han är INTE KÄR i Mina och int hon i honom! fatta folk! fatta! hon är kär i sin man Jonathan som hon gifter sig med efter att han med nöd och näppe klarar sig från Draculas käftar tack vare att han kan stenografi när han skriver till Mina i england där hon är kvar.

däremot så blir Mina nästan en vampyr men hon gillar det inte utan skäms för de då månniskor i rumäninen kan se märket efter de vigvatten som Jonhatan slängde på hennes panna finns kvar och föraktar henne för den vidirgia varelse hon nästan är.

däremot Minas blåste Kompis Lucy blir en vampyr och de halshugger henneXD

det verkar inte lika roligt att vara vampyr nu va?

ps MINA OCH JONATHAN DÖDAR DRACULA PÅ SLUTET!

så nu vet du varför Nice Cave dödade Kylie. inte? var jag för luddig? hmm ja kanske det men om du inte tänker som jag är det svårt att förstå mönstret som sådan här människor tänker i. jag vet för att jag spenderat år att studera dem, på avstånd såklart. hahaha vad driver dessa människor? det är olika med gud vet att jag aldrig tänker hamna i händerna på en sådan människa då jag vet allt för väl vad som händer bakom draperierna.

men hey, låten är ju bra iaf;D


 
 
Ingen bild

sis

26 mars 2009 17:07

haha sorry, jag orkar inte ens läsa hälften av ditt blogginlägg idag..men hoppas det är lugnt ändå :P peter hälsar att du har sjukt snygg lugg och snyggt blänkande/skinande hår :P

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Eliasson - 11 september 2015 12:59

jag känner mig så otroligt ensam utan min fina fästman att komma hem till efter jobbet, men jag vet att han älskar hålla på med militären så jag antar att det som gör han lycklig gör mig lycklig. helt otroligt att vi har klarat ett helt år och en m...

Av Sara Eliasson - 14 juni 2015 10:59

Wow vad jag inte alls bryr mig om att lisa holm är död. Finns 5 minnes grupper! 5! Lol som hon kan se dem liggandes på bårbordet. Jag blir äcklad av att se folk som försöker få pk poäng av någons död. För lets face it, unga människor dör en hemsk d...

Av Sara Eliasson - 7 maj 2015 21:52

tja så jag testar saker, kollar på hockey spelar carrie underwood för mig sj och njuter av att börja kunna andas igen efter två veckors förkylning. fundera lite på varför så få gillar country, kanske för att de är så gammaldags för de flesta, tr...

Av Sara Eliasson - 25 mars 2015 21:54

egentligen så handlar det inte alls om att jag inte har lust, det är mer om att jag är övertygad om att jag en dag kommer säga något orespektfullt/sant (alla gånger sant, c'mon its me) mot någon som är i min omgivning. faktiskt så kliar det litegra...

Av Sara Eliasson - 29 december 2014 23:21

insåg att jag sjunger igen, har efter en smula klagan från robert om att jag varit tyst länge börjat igen, lite skumt från början, när det en gång varit som att andas för mig, men nu är det i gång igen, jag kanske inte tänker göra det på beställning ...

Presentation


Så mkt och Så lite tjej som man bara kan vara.
det är nog en bra förklaring på mig.

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards